4. huhtikuuta 2019

Krapu vko 14 - Pikitie on kuuma


Pikitie on kuuma

Meidän kylällä oikaistiin maantietä. Vanha tie teki mutkan Venäjän vallan aikaisen pitsihuvilan ja sen valtavien vaahteroitten kohdalla. Mutta mutkat olivat kauneuspilkku nuorten, intomielisten liikennesuunnittelijoiden pöydällä. Puut pois ja mutkat suoriksi - säälimättä! Me asukkaat taivastelimme hävityksen kauheutta, sillä tutun ja kauniin miljöön muuttuminen raiskioksi silmiemme alla oli valtava pettymys. Mutta pikkumissikset, Lissu ja Leena, olivat asiasta innoissaan. Nuo kaksi ystävää ihailivat pikimiesten ruskettuneita rintoja ja jänteviä hauiksia. Vitut mistään vaahteroista - testosteronimiehet rulettaa! Tytöt tupeerasivat blondatut hiuksensa, vetivät päälleen pinkit topit ja mustat pillifarkkunsa. Huulet törröllään vadelmanmakuista huulipunaa! Hei haluutteks maistaa, keimailivat tytöt.

Kuului vain pien sihinä ja höyry. 

...

Viikon 14 krapu: 100 sanaa otsikko mukaan lukien, mukana sanat ystävä, tie ja pettymys.
Kaikki osallistujat Susun blogissa ja Caran blogissa

EDIT
Kravussani vain tytöt ovat fiktiota, muu kaikki faktaa. Onnelan hovi Imatran Meltolassa lapsuuskotini, naapurissa, oli upea ja iso kaksikerroksinen puuhuvila. Kummisetäni Einon suku omisti huvilan ja ympäröivät maat, jotka rajoittuivat Vuokseen. Maat oli kaavassa merkitty puistoalueiksi eli rakennuskieltoon. Kun kaupunki oli lunastanut maat halvalla, ne kaavoitettiin omakotitonteiksi, joille Imatran silmäätekevät rakensivat ökytalonsa. Hovia ympäröivä puupuisto oli mielettömän hieno: ikivanhoja kuusia ja erityisen paljon vaahteroita, joiden luontainen kasvupaikka Imatra ei ole.

Niin paljon vanhoja rakennuksia ja historiaa on purettu kolkon nykyarkkitehtuurin tieltä. Esimerkkinä voi ottaa vaikka Enso Gutzeitin pääkonttorin Helsingissä.

21 kommenttia:

 1. Meidänkin kylätie on juuri tuollainen mutkainen, toivottavasti pikimiehet pysyvät kaukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä toivoisin teidän idyllin säilyvän Cara!

   Poista
 2. Voi tavallaan tuli nyt kade noita pimuja kohtaan. Ollapa nuori ja miettiä vaan pikimiesten lihaksia ja omaa ulkonäköään, eikä huolestua ja ahdistua kaikesta siitä, millä tavalla luontoa tuhotaan.

  Kivaa, kun tulit mukaan krapuilemaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan Susu, joka tuutista tulee hälyttäviä asioita.

   Poista
 3. Juuri näin se menee teini-iässä. Silmät ahmii ihan jotain muuta kuin luonnonkauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herännyt seksuaalisuus ja viettely-yritykset :)

   Poista
 4. Reipasta tekstiä ♥. Nuoruus, oi nuoruus, kun hormonit hyrrää. Hauska Krapu, vaikka surettikin maiseman tuhoutuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta AilaKaarina, nuoret elävät hormonimyrskyissä :)

   Poista
 5. Tälleen just. Nuoret on nuoria, vähän tulee mieleen, aatteet on mun vaatteet ja päinvastoin. Ihan ekana ei tytyilläkään tule mieleen murheet luonnontilasta. Pääasia, että on hauskaa.
  Kivan kravun kirjoitit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii. Ehkä nykynuoret ovat kantaaottavampia ja vastuuntuntoisempia kuin minun tyttelit tässä :) Toivotaan.

   Poista
 6. oli mukavaa löytää vielä yksi uusi krapuilija, upea teksti:))
  aihe liiankin ajankohtainen minulle. kotitiemme kauniin koivukujan toisen puolen koivut kaadetaan, osa on jo kaadettu. kuntaliitoksen myötä kuulumme nyt kaupunkiin. kunnanviraston suunnittelijat päättivät leventää koivukujaa, eihän siihen sovi kahta kuorma-autoa rinnatustin kuten kadulle kuuluu mahtua. eivät ottaneet kuuleviin korviinsa sitä, et kuorma-autoja ei näe kuin korkeintaan pari kertaa kuussa kun roska-auto kiertää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi surku Ilona. Puu kaatuu sekunneissa, mutta sen kasvaminen koko komeuteensa kestää vuosikymmeniä, ehkä satakin vuotta. Modernin elämän ja liikenteen alttarille vaikka ja mitä :((

   Poista
 7. Kyllä nuorena on mukavaa kun on on hoikka ja viehättävä. Kohta taas pikimiehillä on töitä kun kesä tulee. Ei surra entisiä maisemia kun uusia teitä ja taloja suunnitelaan. Hauska krapu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehitys kehittyy Sisko :) Toivotaan kuitenkin kaikille kaunista ja lämmintä kesää.

   Poista
  2. Minunkin kotikaupunkia ja ympäristöä myllätään ja arvokas historia surkumatta hävitetään. No, ei mahdeta mitään.

   Poista
 8. Soratiessä oli mutkia peräkkäin :)
  Kaukana kamala nuoruus.

  VastaaPoista
 9. Kuumottava karpu, jossa myös ihan asiaakin. Etenkin lisäyksesi krapun syntyyn sai näkemään sen ihan toisella tavalla. Luonto saa väistyä ihmisen kulun tieltä. Harmillisen paljon on vanhoja, kauniita rakennuksia purettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhoamisvimma taisi olla Suomessa vallalla 60-70-luvuilla... Toki sen ymmärtää, että entisöinti ja saneeraus on usein kalliimpaa kuin uuden rakentaminen. Surku silti.

   Poista
 10. Elämää itseään ja myös ikäviä noi soristetutmutkat, mutta teksti hyvä :)

  VastaaPoista
 11. Krapu -tekstisi avaa erilaisia näkökulmia asiaan. Nuorena ei välttämättä aina ajattele nenäänsä pidemmälle. On surullista, miten nykyajan maailmassa luontoarvot eivät merkkaa juurikaan mitään, kun vastassa on kylmät arvot bisnesarvot.

  VastaaPoista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

Digi Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.