1. joulukuuta 2019

Krapu vko 49 - Pitääkö olla huolissaan?


Illalla lukemani meksikolainen hömppä Musta menneisyyteni tunki uniini ja alitajuntaani. Teoksessa perheeseen syntyi neekerilapsi, mikä sekoitti koko suvun. Voi kauhistus, joudun varmaan roviolle neekeri-sanasta! Juonenkulussa vanhoilla ikivihreillä oli tärkeä rooli ja niiden sanat olivat molemmilla kielillä.

Heräsin siihen, että teksti Mis sueños de winderío välkkyi kristallinkirkkaana uneni valkokankaalla. Se oli ikäänkuin tulevan kirjani kansilehti. Mistä alitajunnan syövereistä teksti kumpusi, ei leikkaa yhtään. Sueños on selvä = unelmani. Mutta winderío? Pääte -ío on espanjaa, alku englantia = tuuli. Uninen alitajuntani ei harmikseni paljastanut, miten pitkälle olin romaanini kanssa päässyt. Ties vaikka olisi julkaisua vailla, vai pitääkö olla oikeasti huolissaan? 

Viikon 49 krapu: 100 sanaa otsikko mukaan lukien, mukana sanat sekoittaa, lehti, leikata.
Osallistujat Susun ja Caran blogeissa.

⭐️⭐️⭐️

Espanjaksi sana negro on aivan korrekti ilmaus ja sillä on ainakin kaksi merkitystä - musta väri ja neekeri eli afroamerikkalainen. Tämä lapsi syntyi tietenkin siitä syystä, että esiäitien joukossa oli entisten orjien jälkeläisiä, Yhdysvaltojen puolelta Meksikoon kulkeutuneita.

8 kommenttia:

 1. Kiehtova uni! Nyt vaan romaania viimeistelemään, Riitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alitajunta on kyllä hauska juttu! Kirjoitin tuon tekstin ylös heti herättyäni, muutenhan ne häipyvät mielestä. Kerran näin aika hurjan trillerin, jossa mukana oli myös ex mieheni. Kirjoitin sen yöllä klo 3.00 ylös - ei ole enää tallessa, harmi :)

   Poista
 2. Oi mitä unia! Minä en koskaan saa kirjojen myötä unimaailmaani tuollaisia asioita. Takaa-ajoja ja lentämisiä kylläkin.

  VastaaPoista
 3. Tiedä vaikka uni jatkuisi ja lopulta siitä tulisi romaani. Varmasti lukemasi jotenkin sytytti sinua, koskapa uniinkin siirtyi.
  Minä näen kyllä unia usein, mutta en muista niitä kuin yöllä sen hetekn herättyäni.
  Parhaillaan mulla on luvun alla Oneiron ja katoonpa siirtyykö siitä jotain yöhön.

  VastaaPoista
 4. Voi kun jännää - kun keräät unia yhteen huomaat että niistä on ihan itsestään syntynyt kirjallinen teos! :)

  VastaaPoista
 5. Jospa tämän on enneuni. Kokoat unet nippuun ja siitä syntyy uusi upea teos. Unet ovat ihmeellisiä.

  VastaaPoista
 6. Saisipa unet suoraan paperille - sieltä voisi ammentaa kokonaisen satukirjan tai pari sataa romaania :D Jos negro tarkoittaa mustaa väriä, niin ihan kelpo sana. Suomalainen sana neekeri sen sijaan kuuluu sinne menneisyyteen, koska ei ole sovelias tänä päivänä. Vanhoista kirjoista en silti sitä lähtisi sensuroimaan, koska kirjat kuvaavat aikaansa: jälkikäteen siistiminen ei muuta mitään.

  VastaaPoista
 7. kerrassaan jänskä krapu!
  itsekin muistan usein uneni, kerron ne heti isännälle, mut sit ne unohtuu kun ei kirjoita ylös.

  VastaaPoista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

Digi Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.