10. marraskuuta 2020

Krapu vko 46 - Dilemma


DILEMMA

Pipsa tuskaili kirjoitustehtävän sanojen kanssa. Kaksi niistä oli aivan helppoja. Ylöspäin voi kohdistaa mitä vaan, vaikka katseen ja heilumaan voi panna vaikka hiukset, hännän tai ihmishahmot. Mutta mönjän kohdalla löi tyhjää. 

Tässä dilemmassa tarvittiin googlea. Selvisi, että mönjä on lyijyoksidi, väriltään kirkkaanpunaisesta oranssinpunaiseen. Kemiallisesti merkittynä 2PbO·PbO2 eli 50Pb3O4.  Latinankielinen nimi minium tulee jo antiikin roomalaisilta: mönjä löydettiin näet Espanjassa sijaitsevan Minho-joen tienoilta.

Mutta vasta Urbaani sanakirja ratkaisi pulman. Euforisena Pipsa lukiEpämääräistä, yleensä vihreäksi kuvailtua ainetta, joka on kökköistä, limaista könttiainetta.

Hän tunsi miten tämä vihreä kökkö leijui hänen aivoissaan. Ei ihme, etteivät ne tuottaneet yhtään  järkevää ajatusta.


❤︎❤︎❤︎

Viikon 46 krapu: 100 sanaa otsikko mukaan lukien, mukana sanat ylöspäin, heilua, mönjä.
Haastetta vetää Susu.

15 kommenttia:

 1. Hahhah, google on kyllä paras apu kirjoittamisessa! Tuttua tuo vihreä mönjä, joka estää sanojen syntymisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mönjä oli todella haasteellinen sana, kuten näkyy. Muistat varmaan ne limaklöntit Ghostbusters-leffassa - jep, sitä pää täynnä.

   Poista
 2. Olipas sivistävä krapu: en tiennyt, että mönjällä on tuollainen virallinenkin merkitys :D No nytpähän tiedän, vaikka minulle mönjä kyllä edustaa ihan muuta niin kuin Pipsallekin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut täälläkään harmainta aavistusta mönjän merkityksistä. Google opettaa meitä paljon:))

   Poista
 3. Syntyyhän se krapu näinkin. Pipsa onkin aika luova ihminen. :D Mönjän sovittaminen tekstiin tuntui minustakin vaikealta joten aloitin mönjästä, loppu tuli itsestään.

  VastaaPoista
 4. Ihana, hauskan opettavainen krapu <3

  VastaaPoista
 5. Sulla on kyllä loistavia krapu-ratkaisuja;D

  VastaaPoista
 6. Hyvin selventävää asiaa mönjästä. Minulle se tarkoittaa epämieluisaa venyvän limaista mössöä, jolla voi puhdistaa tai yhtä hyvin sotkeakin paikkoja ja itseään.
  Hieno oivallus ottaa google avustajaksi.

  VastaaPoista
 7. Olipas sivistävä ja samalla tosi hauska krapu. Oli jännä seurata, mihin päin ja miten Pipsan ajatukset lähtevät. Minua kutsuttiin muuten Pipsaksi ainakin kymmenen ensimmäistä vuotta. Jossain vaiheessa koulun vaihdon myötä nimi sitten jäi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun Jussi-setä kutsui minua Pipsaksi. Hauska sattuma.

   Poista
 8. Kyllä google tietää, heh. Tuli hauska krapu.
  Minulle tuli mönjästä heti mieleen joku ruskean-kellertävän-vihertävän limainen seos, joku saaste.

  VastaaPoista
 9. Mönjästä kuulin aikoinaan jossain keramiikka kurssilla, mutta tämä "mönjä" liittyi johonkin epämieluisaan käsiin tarttuvaan hyikytykseen. Hienon ravun kirjoitit, tosi hienon.

  VastaaPoista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

Digi Passions ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.