5. huhtikuuta 2021

Krapu vko 14 - Muistelija

MUISTELIJA

Hilma istui keinutuolissaan ja antoi jalalla vauhtia. Tuuli ujelsi nurkissa ja sade piiskasi ikkunaa. Ulos ei olisi menemistä tänäänkään, tulisi taas muistelupäivä. Nyt hän oli muistoissaan Roineella, saunassa. Kiukaan vesisäiliön vesi oli lämminnyt kiehuvaksi ja löylyssä uinnista sinisiksi muuttuneet tytöt lämpenivät. 

Aulikin kanssa melskattiin ja kikatettiin ylälauteilla - mutta hupsista! Hilma huomasi pudonneensa lauteilta ja huojennuksen hulahdus täytti mielen. Mutta auts! Vasen pakara oli ottanut kiinni kiukaan kuumaan pintaan. Nahka oli rullalla ja rakoilla pitkään. Jos yöllä vahingossa kääntyi selälleen, kipu herätti. Vaalea läntti oli näkyvissä pitkään. Olikohan vielä?  Ei voinut tietää, eihän kukaan Hilman takamusta enää tässä iässä tuijotellut. 


⭐️⭐️⭐️


Viikon 14 krapu: 100 sanaa otsikko mukaan lukien, mukana sanat kiehuva, yö, rulla.
Haastetta vetää Susu.


9 kommenttia:

 1. Tänään onkin ollut tuollainen muistelukeli :D

  Auts, varmaan sattui Hilmaan!

  VastaaPoista
 2. No huh, pelästyin jo, että Hilma pahemminkin paloi.

  Roine on tullut tutuksi ja siellä on monesti tullut siniseksi uitua ja saunassa lämmiteltyä :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä sauna on vaaranpaikka,kannattaa olla tarkkaavainen eikä liikaa ilakoida.

  VastaaPoista
 4. Faijalla on punainen läiskä persiissä, juutikin noin saatu. Nyt tuli tarina iholle;DD

  VastaaPoista
 5. Auts! Onneksi meille kaikille koittaa aika kun ei pyllyjä tiirailla :)

  VastaaPoista
 6. Suttukelillä on mainiota aikaa muistella. Luulen, että melko moni on kokenut saunareissulla samantapaisen haaverin, mitä Hilma. Minäkin, mutta poltin sääreni.
  Saattoi Hilmalla istuminenkin olla kivuliasta.

  VastaaPoista
 7. Huh, oli vähällä käydä huonosti.
  Tämä herättää iiankin tuttuja muistoja. Kun olin kuusi - seitsemän vuotias, Alma humautti vahingossa suoraan padasta sangollisen kiehuvaa vettä päähänsä. Kun olin 16 - 18 asuimme Roineen rannalla Hauhon Miehoilassa.

  VastaaPoista
 8. Onneksi muistot, niiden luona voi vierailla kun muualle ei ole asiaa. Tosin joskus muisteleminen voi tehdä kipeää. :D

  VastaaPoista
 9. Sattuu pienempikin palovamma. Kokemuksesta tiedän. Poltin toisen jalkani nilkkaan asti lapsena enkä viikkoihin voinut astua sillä. Hyvin muistaa Hilmakin, vaikka tapahtumasta on vuosikymmeniä. Lapsuuden laulusta Roineen kultaisista aalloista muistan tämän kohdan ;) . (Vai olikohan näillä sanoilla?)

  VastaaPoista

THANK YOU for your comment ♥ Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.